Poznaj nasze torty

Sekret naszych tortów to własne receptury, naturalne składniki, świeże owoce, własne nalewki, dżemy i powidła.

Bab’s

Jest to lekki tort: jasny biszkopt przesączony pączem z wina reńskiego z kremem z prażonymi migdałami i rumem. Tort wykończony jest bitą śmietaną co podkreśla jego delikatność i wykwintność. Uświetni każde eleganckie przyjęcie.

Czekoladowy lub czekoladowy z wiśnią

Każdy kto lubi czekoladowe łakocie znajdzie w tym torcie znajdzie coś dla siebie. Aromat czekolady z wiśnią przekona każdego łasucha. Tort w wersji dla dzieci bez alkoholu.

Cytrynowy lub pomarańczowy

Tort z jasnym biszkoptem przekładany cytrynową lub pomarańczoną masą idealny dla każdego wielbiciela orzeźwiającego smaku cytryny lub pomarańczy.

Jogurtowy

Torty idealne na ciepłe, letnie dni. Połączenie jogurtu z dowolnymi owocami (truskawki, maliny, brzoskwinie, morele) i lekką bitą śmietaną.

Brzoskwiniowy z winem musującym

Tort na ciepłe, letnie dni o smaku słodko-kwaśnym. Brzoskwinie zmiksowane z musem jogurtowym połączone z winem musującym i lekką śmietanką.

Skandynawski

Podstawą tortu jest ciasto czekoladowe z dużą ilością orzecha laskowego. Na ciasto wyłożone są borówki skandynawskie i bita śmietana z dużą porcją gorzkiej czekolady.

Reński

Podstawą tortu jest kruche ciasto na które zwijany jest biszkopt z powidłami wiśniowymi i masą z wina reńskiego (risling). Tort wykończony jest marcepanem.

Z czarną porzeczką

Jasny biszkopt wyłożony masą waniliową z czarną porzeczką przesączony pączem cytrynowo-alkoholowym.

Orzechowy

Klasyczny, babciny przepis na biszkopt orzechowy (orzechy mielone) przesączony pączem na winiaku z kremem do wyboru (czekoladowy lub kawowy).Z orzechów laskowych lub włoskich (do wyboru)

Orzechowo-czekoladowy

Czekoladowo-orzechowy biszkopt w połączeniu z ajerkoniakową masą.

Grylażowy

Solidny tort makaronikowy, kruchy, bez dodatku mąki. Przekładany do wyboru 3 rodzajami kremów: kawowy, czekoladowy, ajerkoniakowy. Wykończony orzechowym krokantem. Wyśmietnity tort na specjalne okazje.

Regenta

Cieniutkie, kruche placuszki przełożone czekoladową, budyniową masą. Wykończony gorzką czekoladą.

Orzechowo-czekoladowy

Tort orzechowo-czekoladowy w formie zwijanej.

Beza z bita śmietana i owocami
Karmelowy

Jasny biszkopt przesączony ponczem karmelowo-alkoholowym z masą karmelową.

Serowy

Cieniutkie kruche placuszki przełożone masą z bakaliami.

Tradycyjny

Trzy różne biszkopty (czekoladowy, orzechowy i jasny) przełożony trzema różnymi masami (kawowa, czekoladowa, cytrynowa). Do wyboru powidła: śliwkowe, morelowe, czarna porzeczka lub wiśnia.

Bezowy z ananasem

Beza przekładana alkoholowo-kawową masą z dodatkiem ananasa.

Śmietanowy

Jasny biszkopt wyłożony dowolnymi owocami z bitą śmietaną. Owoce do wyboru w sezonie: truskawki, maliny lub poza sezonem brzoskwinie i morele ze słoika.

Dobosza

Tort węgierski, kilka cieniutkich płatów biszkoptowych przełożonych lekko chrupiącą masą krokantową.

Czekoladowy z musem czekoladowym i owocami

Czekoladowy biszkopt przełożony musem czekoladowym na bazie naturalnej śmietanki z owocami do wyboru.

Luneburski

Biszkopt oparty na mące gryczanej w połączeniu z orzechem laskowym. Przełożony bitą śmietaną i borówkami, wykończony marcepanem.

Szwardzwaldzki

Aromatyczny smak biszkoptu nasączonego wiśniówką połączony z gorzką czekoladą i wiśniami z bitą śmietaną.

Mandarynkowy

W jasnym biszkopcie masa serowo-mandarynkowa wykończona bitą śmietaną. Tort szczególnie polecamy dla dzieci.

Morelowy

Jasny biszkopt, lekki mus morelowy, masa waniliowa lub ajerkoniakowa i lekki pącz alkoholowy.

Piękna Helena z gruszką

Jasny biszkopt przesączony czekoladowym pączem z waniliową masą i gruszkami w alkoholu.

Winogronowy z marcepanem

Jasny biszkopt, masa na bazie wina reńskiego z winogronami zielonymi wykończony marcepanem. Marcepan jest własnoręcznie robiony przez pracownię BAB’S.

Makowo-Bezowy

Pomiędzy dwoma bezami biszkopt makowo-bakaliowy przesączony pączem na winiaku z masą kawową.

Ajerkoniakowy

Ciemny biszkopt przełożony wykwintną masą ajerkoniakową polany ajerkoniakiem.

Jadzi

Wersja tortu tradycyjnego na czekoladowym biszkopcie.

Makowy
Niebiański