Poznaj nasze torty
Sekret naszych tortów to własne receptury, naturalne składniki, świeże owoce, własne nalewki, dżemy i powidła.
Bab’s
Jest to lekki tort: jasny biszkopt przesączony pączem z wina reńskiego z kremem z prażonymi migdałami i rumem. Tort wykończony jest bitą śmietaną co podkreśla jego delikatność i wykwintność. Uświetni każde eleganckie przyjęcie.
Czekoladowy lub czekoladowy z wiśnią
Każdy kto lubi czekoladowe łakocie znajdzie w tym torcie znajdzie coś dla siebie. Aromat czekolady z wiśnią przekona każdego łasucha. Tort w wersji dla dzieci bez alkoholu.
Cytrynowy lub pomarańczowy
Tort z jasnym biszkoptem przekładany cytrynową lub pomarańczoną masą idealny dla każdego wielbiciela orzeźwiającego smaku cytryny lub pomarańczy.
Jogurtowy
Torty idealne na ciepłe, letnie dni. Połączenie jogurtu z dowolnymi owocami (truskawki, maliny, brzoskwinie, morele) i lekką bitą śmietaną.
Brzoskwiniowy z winem musującym
Tort na ciepłe, letnie dni o smaku słodko-kwaśnym. Brzoskwinie zmiksowane z musem jogurtowym połączone z winem musującym i lekką śmietanką.
Skandynawski
Podstawą tortu jest ciasto czekoladowe z dużą ilością orzecha laskowego. Na ciasto wyłożone są borówki skandynawskie i bita śmietana z dużą porcją gorzkiej czekolady.
Reński
Podstawą tortu jest kruche ciasto na które zwijany jest biszkopt z powidłami wiśniowymi i masą z wina reńskiego (risling). Tort wykończony jest marcepanem.
Z czarną porzeczką
Jasny biszkopt wyłożony masą waniliową z czarną porzeczką przesączony pączem cytrynowo-alkoholowym.
Orzechowy
Klasyczny, babciny przepis na biszkopt orzechowy (orzechy mielone) przesączony pączem na winiaku z kremem do wyboru (czekoladowy lub kawowy).Z orzechów laskowych lub włoskich (do wyboru)
Orzechowo-czekoladowy
Czekoladowo-orzechowy biszkopt w połączeniu z ajerkoniakową masą.
Grylażowy
Solidny tort makaronikowy, kruchy, bez dodatku mąki. Przekładany do wyboru 3 rodzajami kremów: kawowy, czekoladowy, ajerkoniakowy. Wykończony orzechowym krokantem. Wyśmietnity tort na specjalne okazje.
Regenta
Cieniutkie, kruche placuszki przełożone czekoladową, budyniową masą. Wykończony gorzką czekoladą.
Orzechowo-czekoladowy
Tort orzechowo-czekoladowy w formie zwijanej.
Beza z bita śmietana i owocami
Karmelowy
Jasny biszkopt przesączony ponczem karmelowo-alkoholowym z masą karmelową.
Serowy
Cieniutkie kruche placuszki przełożone masą z bakaliami.
Tradycyjny
Trzy różne biszkopty (czekoladowy, orzechowy i jasny) przełożony trzema różnymi masami (kawowa, czekoladowa, cytrynowa). Do wyboru powidła: śliwkowe, morelowe, czarna porzeczka lub wiśnia.
Bezowy z ananasem
Beza przekładana alkoholowo-kawową masą z dodatkiem ananasa.
Śmietanowy
Jasny biszkopt wyłożony dowolnymi owocami z bitą śmietaną. Owoce do wyboru w sezonie: truskawki, maliny lub poza sezonem brzoskwinie i morele ze słoika.
Dobosza
Tort węgierski, kilka cieniutkich płatów biszkoptowych przełożonych lekko chrupiącą masą krokantową.
Czekoladowy z musem czekoladowym i owocami
Czekoladowy biszkopt przełożony musem czekoladowym na bazie naturalnej śmietanki z owocami do wyboru.
Luneburski
Biszkopt oparty na mące gryczanej w połączeniu z orzechem laskowym. Przełożony bitą śmietaną i borówkami, wykończony marcepanem.
Szwardzwaldzki
Aromatyczny smak biszkoptu nasączonego wiśniówką połączony z gorzką czekoladą i wiśniami z bitą śmietaną.
Mandarynkowy
W jasnym biszkopcie masa serowo-mandarynkowa wykończona bitą śmietaną. Tort szczególnie polecamy dla dzieci.
Morelowy
Jasny biszkopt, lekki mus morelowy, masa waniliowa lub ajerkoniakowa i lekki pącz alkoholowy.
Piękna Helena z gruszką
Jasny biszkopt przesączony czekoladowym pączem z waniliową masą i gruszkami w alkoholu.
Winogronowy z marcepanem
Jasny biszkopt, masa na bazie wina reńskiego z winogronami zielonymi wykończony marcepanem. Marcepan jest własnoręcznie robiony przez pracownię BAB’S.
Makowo-Bezowy
Pomiędzy dwoma bezami biszkopt makowo-bakaliowy przesączony pączem na winiaku z masą kawową.
Ajerkoniakowy
Ciemny biszkopt przełożony wykwintną masą ajerkoniakową polany ajerkoniakiem.
Jadzi
Wersja tortu tradycyjnego na czekoladowym biszkopcie.